اگر شما در یادگیری وردپرس تازه کار هستید، بهتر است برای آشنایی و کارکردن با ورپرس قبل از تهیه هاست آن را بر روی کامپیوتر خود نصب و راه اندازی نمایید و یک محیط آزمایشگاهی برای آزمون و خطای خود بدون صرف هزینه مازاد را فراهم آورید.
برای نصب وردپرس بر روی لوکال هاست که در واقع بر روی کامپیوتر شخصی خودتان شما میباشد نیاز به نصب ابزارهای اولیه جهت فراهم آوردن محیطی که وردپرس بتواند در آن به درستی کار کند دارید. اگر شما از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنید این آموزش به شما نحوه نصب وردپرس بر روی ویندز را آموزش میدهد.
استفاده از xampp برای نصب وردپرس در ویندوز
برنامه xampp یک مجموعه از برنامه ها و نیازمندیهای کار با محیط های برنامه نویسی که نیاز به php دارند را فراهم میآورد. همانطور که میدانید وردپرس با زبان برنامه نویسی php طراحی و پیاده سازی شده است.
در واقع xampp برای شما یک هاست مجازی را فراهم میآورد و شما این امکان را دارید که به سادگی یک سایت وردپرسی را به صورت آفلاین پیاده سازی کنید و بعد از اعمال تغییرات و طراحی کامل سایت آن را به هاست واقعی منتقل نمایید.
نصب xampp مشابه به نصب نرم افزارها در ویندوز میباشد و کافی است آن را دانلود و مراحل ویزارد نرم افزار را انجام دهید.
برای نصب xampp به سایت apachefriends وارد شوید و براساس نسخه ویندوز کامپیوتر خود، xampp را دانلود و نصب نمایید و سرویس های Apache , mySql را RUN کنید.
حالا باید فایلهای اصلی وردپرس را دانلود نمایید.
وردپرس در نسخه اصلی به زبان انگلیسی منتشر میشود ولی از آنجایی که کاربران فارسی زبان این سیستم مدیریت محتوا زیاد هستند، نسخه فارسی آن را نیز منتشر نموده اند از این رو شما میتوانید نسخه فارسی این مدیریت محتوا را هم دانلود نمایید.
دانلود وردپرس انگلیسی دانلود وردپرس فارسی
بعد از دانلود، فایلهای آن را از حالت زیپ خارج کنید و به شکل زیر شروع به نصب و راهاندازی یک وبسایت نماید.

1-به مسیر نصب xampp بروید پوشه زمپ در ویندوز به صورت پیش فرض در مسیر
C:/Program Files/XAMPP/htdocs یا C:\Xampp\htdocs
نصب شده است. پس از ورود به پوشه htdocs، یک پوشه با نام دلخواه برای خود ایجاد کنید.
2- وارد پوشه ای که ساخته اید بشوید و محتوای فایل زیپ را به داخل این پوشه کپی کنید.

3- حالا شما باید وب سرویس ها را فعال کنید تا بتوانید وب سایت خود را راه اندازی کنید. xampp control را اجرا کنید و دو سرویس Apache و mysql را start کنید.

4- مرورگر خود را باز کنید و آدرس زیر را در مرورگر وارد نمایید.
localhost\mysite
5- بعد از وارد کردن این آدرس اولین مرحله از نصب وردپرس برای شما نمایش داده میشود که از شما درخواست ورود اطلاعات ارتباط با دیتابیس را از شما میخواد. برای اطلاعات دیتابیس یک تب دیگر در مرورگر باز کنید و آدرس زیر را در مرورگر وارد نمایید.

همانطور که مشاهده میکنید در این صفحه گفته میشود که وردپرس نیازمند ارتباط با دیتابیس میباشد. برای ایجاد دیتابیس باید مراحل زیر را انجام دهید.
آدرس localhost\phpmyadmin در مرورگر وارد کنید ، به محیط phpmyadmin وارد می شوید که باید یک دیتابیس جدید بسازید. بر روی New کلیک کنید تا یک دیتابیس جدید را بسازید.

6- یک نام برای دیتابیس بنویسید، و از لیست مقابل نام نوع فرمت دیتابیس را انتخاب کنید. اگر میخواهید فارسی را پشتیبانی کند یا بر رویutf8_persian_ci قرار دهید و یا بر روی utf8_general_ci . بر روی create کلیک کنید.
7- به صفحه نصب وردپرس بروید و در کادر نام دیتابیس
سپس به صفحه localhost/mysite در مرورگر برگردید و روی دکمه “بزن بریم” کلیک کنید. در صفحه بعدی از شما خواسته میشود اطلاعات پایگاه داده وردپرس را که ساختهاید، وارد کنید.

- نام پایگاه داده: نام دیتابیسی که در مرحله قبل ایجاد کردید را بنویسید.
- نام کاربری: در این بخش باید عبارت root را وارد کنید.
- رمز پایگاه داده: این بخش را خالی بگذارید. یعنی در کادر رمز دیتابیس چیزی ننویسید. حتی کلمه رمز عبور را هم پاک کنید.
- میزبان پایگاه داده: در این بخش localhost را بنویسید.
- پیشوند جدول: این بخش را هم می توانید به صورت پیش فرض بر روی همان مقدار قرار دهید.
سپس روی دکمه “بفرست” کلیک کنید.
در صفحه بعد شما باید اطلاعات ورود به وردپرس یا همان سایت خودتان را تنظیم کنید.

اطلاعات فوق را تکمیل نمایید و راه اندازی وردپرس را بزنید. سایت شما ساخت شد و آماده استفاده می باشد.

بر روی ورود کلیک کنید تا صفحه ورود وردپرس نمایش داده شود و با نام کاربری که تنظیم کردید به وردپرس وارد شوید.