آموزش طراحی قالب وردپرس(درس دوم)

در آموزش قبلی طراحی قالب وردپرس درباره فایل‌های قالب وردپرس صحبت کردیم. در این آموزش قصد داریم درباره اصطلاحاتی که در قالب وردپرس استفاده می‌شود صحبت کنیم.

اصطلاحات قالب وردپرس

فایل‌های قالب: فایلهایی هستند که ساختار قالب را ایجاد و محتوا را به شکل دلخواه شما نمایش می‌دهند.

قالب برگه(Page Templates): این قالب فقط برای نمایش برگه‌ها در وردپرس استفاده می‌‌شود. یک قالب صفحه می‌تواند به یک صفحه تک، یک بخش از صفحه، یا یک کلاس از صفحه اعمال شود.

قالب برچسب‌ها (Template Tags): قالب برچسب‌ها از توابع داخلی وردپرس هستند که شما می‌توانید با استفاده از آنها برخی از محتواها را فراخوانی و نمایش دهید. (مانند the_title و the_content).

سلسله مراتب قالب(Template Hierarchy): این مفهوم، منطقی است که به وردپرس اجازه می‌دهد از کدام فایل قالب برای نمایش اطلاعات با توجه به محتوا استفاده شود. در صورتی که در قالب فایلی نباشد این منطق شما را به یک صفحه دیگر منتقل می‌کند. به عنوان مثال اگر شما در قالب خود از فایل search.php استفاده نکنید موتور قالب وردپرس شما را به صفحه index.php هدایت می‌کند. ممکن است محتوایی به شما نمایش نده اما سایت شما را با خطا مواجه نمی‌کند.

تحلیل نحوه عملکرد فایل‌های قالب وردپرس

قالب‌های وردپرس از تعدادی فایل php که شامل ترکیبی از تگ‌های HTML, تگ های برچسب، و کدهای php تشکیل شده است.

زمانی که شما یک قالب رو طراحی می‌کنید، در واقع شما از فایلهای قالب برای تکمیل بخش‌های مختلف از سایت استفاده می‌کنید. برای مثال شما از فایل header.php برای ایجاد هدر یا از فایل comments.php برای طراحی بخش دیدگاه‌ها استفاده می‌کنید.

وقتی یک کاربر از سایت شما بازدید می‌کند، وردپرس یک قالب پایه را برای آن درخواست لود می‌کند. نوع محتوایی که توسط وردپرس نمایش داده می‌شود با توجه به نوع پست (Post type) تعریف شده در فایل‌ قالب می‌باشد.

سلسله مراتب قالب مشخص می‌کند که کدامیک از فایلهای قالب وردپرس در زمان درخواست باید لود شود و آیا این الگو در قالب وجود دارد یا خیر. سپس سرور فایلهای PHP در قالب پیدا و به صورت HTML به کاربر نمایش داده می‌شود.

مهمترین فایل در قالب وردپرس فایل index.php می‌باشد که در صورتی که فایلی در قالب پیدا نشود براساس سلسله مراتب فایل index نمایش داده می‌شود.

در واقع اگر شما فقط فایل index.php را در قالب داشته باشید وردپرس بازدیدکننده سایت شما را به آن صفحه ارجاع می‌دهد ولی در قالب‌های وردپرس برای نمایش انواع مختلف متن الگوهای وجود دارد و براساس آن محتوا نمایش داده می‌شود.

تقسیم بندی در قالب وردپرس (Template partials):

معمولا یک قالب بزرگ را به بخش‌های کوچکتر تبدیل می‌کنند تا مدیریت و کار با آن راحتتر باشد. به عنوان مثال هدر یا فوتر سایت را در فایل مجزا ایجاد می‌کنند و یا بخش سایدبار سایت را در یک فایل اختصاصی قرار می‌دهند.

بخش‌های قالب می‌تواند در فایل‌های مختلف تقسیم شود و ماژولار بودن قالب را بیشتر کند. فایلهای معروف در Template partialsشامل:

header.php: برای تولید هدر سایت

footer.php: برای تولید فوتر سایت

sidebar.php:برای تولید سایدبار سایت

وقتی از فایلهای بالا در قالب وردپرس استفاده می‌کنید در یک بخش از صفحه تغییرات اعمال می‌شود، شما می‌توانید آنها را در بخش‌های مختلف از سایت فراخوانی کنید و از آنها استفاده کنید.

برای درک بهتر این آموزش, بخش اول آموزش طراحی قالب وردپرس را مطالعه کنید.