افزونه(Plugin) چیست؟ این سوالی است که اکثر افرادی که به تازگی با وردپرس آشنا شده اند دارند. افزونه یا Plugin امکانات و توانمندیهای است که به صورت اسکریپتهای مجزا که به تنهایی کارایی ندارد را به هسته وردپرس اضافه و قابلیتهای جدیدی به وبسایت اضافه میکند تا بتوانیم وردپرس را به شکلی که نیاز داریم سازماندهی کنیم.
این اسکریپتها معمولا کوچک و کم حجم و بسیار ساده هستند ولی افزونههای حرفهای هم وجود دارند که حجم بالا و پیچیدگی های بسیار دارند اما در نهایت با اضافه شدن به سیستم وردپرس این قابلیت ها افزایش و کارایی های جدید را به وردپرس اضافه میکند یا رفتار بخش یا بخشهایی را مطابق نیاز مدیر سایت تغییر میدهد.
دسته بندی افزونهها:
افزونهها را میتوان در دسته بندیهای متنوعی قرار داد مانند دسته بندیهای زیر:
- صفحه سازها
- ویرایشگرهای متنی
- سیستم فروش فایل یا کالای فیزیکی
- ویرایشگر تصویر
- مدیریت فایلها
- محدود کننده دسترسیها
- اتصال به درگاههای پرداخت
- افزونههای امنیتی
- ارسال ایمیلهای گروهی
- فرم سازها
- و…
امروزه تعداد افزونههای زیادی در مارکتهای فروش افزونه وردپرس وجود دارد که هر کدام از آنها یک بخشی از وردپرس را تحت تاثیر قرار داده و یک کار مشخص و منسجم انجام میدهند.
مثلا اگر شما یک وب سایت شرکتی داشته باشید و بخواهید در کنار معرفی محصولاتتان امکان فروش آنها را هم داشته باشید میتوانید به دنبال نصب و راهاندازی افزونهای بنام woocommerce بگردید آنرا نصب و راهاندازی کنید و سایت خود را به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید.
یا ا گر بخواهید در سایت شرکت خود یک فرم استخدام قرار دهید میتوانید از افزونههای فرمسازی همچون Contact 7 یا Gravity Forms و … استفاده کنید.
هر کدام این افزونهها توسط یک برنامهنویس یا یک شرکت توسعه دهنده وردپرس طراحی و پیادهسازی شده است.
همانطور که اشاره شد شما تقریبا هر امکانی که یک وب سایت پیشرفته دارد را میتوانید در وردپرس با استفاده از افزونهها ایجاد و راهاندازی کنید. اما این نکته را باید در نظر داشته باشید که افزونه ها توسط برنامه نویسان مختلفی نوشته و منتشر می شود از این رو باید در نظر داشته باشید که استفاده از افزونه های مختلف ممکن است باعث
- کندی وب سایت
- باعث بروز باگ
- امکان باز شدن روزنه های نفوذ برای هکرها
- تداخل با سایر افزونههای دیگر
- و مشکلاتی از این دست شود.
پس سعی کنید با توجه به نیازی که دارید افزونه مناسب را تهیه کنید.
افزونه رایگان و افزونه پولی:
بعضی از افزونهها را شما میتوانید به رایگان تهیه کنید و برخی از افزونهها را به صورت کامل باید خرید کنید. برخی دیگر از این افزونهها تعدادی از امکانات ابتدایی و ساده را به صورت رایگان و امکانات حرفهای را به صورت پولی قرار دادهاند تا در صورتی که نیاز به امکانات پیشرفتهتری دارید آنرا تهیه کنید.
افزونههای اختصاصی
گاهی اوقات شما نیازیهای در سیستم کاری خود دارید که نیاز به انجام یک فرآیند خاص در وبسایت دارید که افزونههای موجود در مارکتها این کار را انجام نمیدهند.
در این شرایط شما میتوانید سفارش خود را به برنامه نویسانی که در این زمینه فعالیت میکنند بدهید تا با توجه به نیازهای شما، افزونه مورد نظرتان را طراحی و پیاده سازی کنند.
از کجا باید افزونهها(Plugins) را تهیه کنم؟
برای تهیه افزونههای رایگان بهترین و مطمئنتری محل را میتوان مخرن وردپرس معرفی کرد.
همچنین مارکتهای بزرگی در سطح دنیای وب هستند که اقدام به فروش افزونههای معتبر میکنند، از جمله به مجموعه Envato میباشد که در مجموعه وبسایت های خود که معروفترین و مهمترین آنها سایت themeforest میباشد میتوانید مجموعهای از قالبها و افزونههای مختلف وردپرس را مشاهده کنید.
نصب افزونهها
برای نصب افزونهها و نحوه استفاده از آنها میتوانید آموزش نحوه نصب افزونهها را مطالعه کنید.
بروزرسانی افزونهها
یکی از مواردی که باید حتما در خصوص آن دقت لازم را داشته باشید بروزرسانی افزونهها میباشد.در نظر داشته باشید با توجه به توسعه روز افزون وردپرس، افزونهها حتما باید بروزرسانی شوند، در غیر اینصورت ممکن است سایت شما را دچار مشکلات امنیتی کنند و روزنه نفوذ هکرها به سایت شما فراهم شود.
خلاصه:
برای افزودن امکانات اختصاصی به وردپرس و نیازیهای که کاربران در وبسایت خود دارند، افزونهها میتوانند این امکانات را فراهم کنند. کافی است افزونه مورد نظر را جستجو و نصب و فعال نمایید.